tiistai 13. joulukuuta 2016

Paluu Studia-messuille

Joulu lähestyy hurjaa vauhtia ja Roadshow-kiertueemme on kovassa vauhdissa. Niin kovassa, että Studia-messutkin vilahtivat ohi aivan yhtäkkiä. Haluaisin kuitenkin palata näihin kahteen hyvin antoisaan ja mieleenpainuvaan päivään, sillä niihin sisältyi paljon mahtavia kohtaamisia, mielenkiintoisia keskusteluita ja runsaasti luovuutta.

Studentumin ständi Studia-messuilla oli ihanalla biitsi-alueella, jossa saimme nauttia kesäisestä tunnelmasta näin talven keskellä. Kävijöillä oli mahdollisuus tutustua kineettiseen hiekkaamme ja muovailla siitä oma unelma ammatti.



Suomen ilmailuopiston edustaja Kari kävi toteuttamassa oman taidonnäytteensä heti messujen alettua. Ei liene varmasti vaikeaa arvata, mitä kuva esittää.

Eikä mennyt kauaa, kun paikalle ilmestyi uusia taideteoksia tämän lentokoneen viereen. Mahtavaa! 

Taiteilussa oli myös mahdollista käyttää valmiita muotteja ja kaikenlaista pientä rekvisiittaa. Kuvassa näkyy esimerkiksi kampaaja-nalle. Reunassa oleva tähti edustaa sitä, että unelma-ammatti ei ole vielä selvillä ja jokainen sakara edustaa jotain kiinnostuksen kohdetta. Symboliikkaa ei siis puuttunut kumpanakaan päivänä!

Muovailun ohessa kävimme keskustelua siitä, mitä kukin haluaa isona tehdä. Tämän lisäksi myös Studentumin nettisivut tulivat varmasti osalle myös tutummaksi, kun kerroimme, miten ne voivat auttaa tässä pohdinnassa. Kuvassa myös Studentumin Emma, jonka viihdyttäviä juttuja voitte seurailla esimerkiksi Studentumin Snapchatin (Studentumfi) kautta!

Oli hauska huomata, mitä kaikkea tästä ihmeellisestä taikahiekasta syntyikään. Lääkäreitä ilmestyi stetoskooppien muodossa, taiteellisia aloja esimerkiksi pianojen kautta. Moni liitti unelma-ammatin myös rikkauteen, minkä kautta pöydälle ilmestyi esimerkiksi euron kuvia ja aarrearkkuja ripauksella huumoria. Tärkeintähän on kuitenkin se, että työ on mielekästä ja tulet viihtymään siinä, vai mitä? ;)

Tein kuitenkin erään huomion. Roadshowlla kuulemme usein "en tiedä" vastauksen, kun kysymme, mihin kukin haluaa opiskelemaan tulevaisuudessa. Studia-messuilla tuntui kuitenkin, että suurimmalla osalla oli jo mielessä, mitä voisi tulevaisuudessa tehdä. Messuilta tultiin siis hakemaan vahvistusta ja tietoa itseä kiinnostavista aloista. Tämän lisäksi moni kertoi, että on saanut myös uusia ideoita, mikä onkin loistava juttu! Muistutuksena siis, että miettikää ihmeessä itsellenne myös ne kakkosvaihtoehdot, vaikka se ykkösjuttu olisikin jo kristallin kirkkaana mielessä :)


Studentumin piste hemmotteli kävijöitänsä tarjoamalla heille Innocentin appelsiinimehua, nam! Kuvassa Max ja Anssi työn touhussa. Mehu maistui todella monelle!

Koko messut sujuivat iloisella mielellä. Emma ainakin tykkäsi taikahiekasta, kuten myös allekirjoittanut! Moni innostui hiekasta niin, että suunnitteli itselleen sen hankkimista. Oli nimittäin todella rentouttavaa muovailla siitä kaikenlaisia kuvioita.

Ammatinvalintatesti viihdytti myös monia ja synnytti uusia ideoita siihen, mitä voisi tulevaisuudessa tehdä. Kuvassa todella reipas porukka!

Valokuvaaja, matkaopas, leipoja, ravintolan omistaja, lääkäri... Mitä muita unelma-ammatteja sinä voisit kuvasta bongata?

Tässäkin kaksi esimerkillistä taideteosta! Näillä neidoilla oli asenne kohdallaan ja tulevaisuutta pohdittiin hyvin iloisin mielin.

Muotit ja rekvisiitta, jota kuvasta juuri poimitaan, toivat monelle ideoita ja inspiraatiota. Kaikille ei kuitenkaan ollut helppoa pohtia, mikä se unelma-ammatti on, joten pöydälle ilmestyi myös kysymysmerkkejä, sekä muoteista loihdittuja nalleja ja muita kuvioita.

Mitäs unelma-ammatteja tästä kuvasta bongaatte?

Omat taidonnäytteet pitää tietenkin myös ikuistaa! Tässä on meneillään kuvaussessio, joka ei lainkaan ollut päivien ainoa.
Monen unelma-ammatit viittasivat myös urheiluun. Tästä kuvasta voitte bongata yhden esimerkkiurheilulajin! Jääkiekkoilija taisi kuitenkin olla messupäivien suosituin unelma-ammatti.

Messujen ensimmäisen lentokoneen jälkeen saimme ihastella myös useita muita lentokoneita. Tässä jälleen ammattiinsa tyytyväinen lentäjä. Ja muistutuksena myös naispuolisille henkilöille: teitäkin tarvitaan ilmailualalla!
Tässä ständimme vielä kauempaa, kun ruuhka ei ollut vielä ehtinyt yllättää.

Studentumin pisteellä oli mahdollista osallistua myös leffalippujen arvontaan. Tässäpä onkin esimerkillistä tiimityötä arvontalomakkeen täytön osalta!

Kaikenkaikkiaan messut olivat oikein antoisat. Toivottavasti myös te kävijät olitte tyytyväisiä tarjontaan. Oli nimittäin mahtava huomata, miten monet oppilaitokset olivat panostaneet ständeihin, minkä lisäksi messuilla oli kaikenlaista aktiviteettiä lentosimulaattoreista ampumaratoihin ja tanssipeleistä ja arvailupeleihin. Ensi vuonna taas uudet messut ja uudet kujeet!

Tässä onnellinen messuilija eli minä. Kokeilin muovailla hiekasta opinto-ohjaajaa. Sille kävi kuitenkin köpelösti, sillä ensin se luhistui kasaan ja sen jälkeen siltä putosi pää. Toivotaan, ettei tämä kuitenkaan ole huono enne, vaan osoittaa sitä, että te messukävijät olitte minua huomattavasti taitavampia muovailijoita! Kynä kuitenkin pysyi hahmoni kädessä, mikä hieman lohdutti.

Iloista joulun odotusta teille ja palataan taas!

Iloisin terveisin

Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti